Sommarhälsning 2023!

Sommarhälsning och info från styrelsen juli 2023

Hej alla medlemmar!

Här kommer lite kort info och en sommarhälsning från den nya styrelsen 2023/2024.

Årsstämman
I samband med föreningens årsstämma i maj valdes det en ny styrelse. Vi vill tacka alla som deltog på stämman. Deltagandet var högt & tillsammans kan vi göra mer. Vi vill samtidigt påminna & understryka vikten av att alla medlemmar i vår förening har ett gemensamt ansvar, eftersom vi alla äger vår fastighet tillsammans. Vi har ännu inte hunnit ta en gemensam bild på styrelsen. Detta kommer.. Förhoppningsvis har de flesta medlemmar koll på några av styrelsemedlemmarna från årets stämma(även om minnet ofta är bra, men kort).

Hjärtstartare och brandsläckare – kom ihåg
Styrelsen vill påminna om att det finns två brandsläckare samt en hjärtstartare i föreningens gemensamhetsutrymmen. Brandsläckarna är belägna dels i det högra förrådet vid Aspirantgatan 5 (vid de röda avfallstunnorna) och i det högra förrådet vid Rustmästaregatan 9 (vid disponibla rummet). Hjärtstartaren finns i det låsta cykelförrådet i garaget.

Gästparkering
Vi vill påminna om att vår gästparkering i garaget endast får bokas vid enstaka tillfällen och maximalt två dagar i sträck (över en natt). Gästparkeringen är till för alla medlemmar och det är därför viktigt att bokningssystemet inte missbrukas.
Gästparkeringsplats är nr. 17.

Obehöriga
Vi vill påminna och understryka vikten av att vi gemensamt hjälps åt att se till att obehöriga INTE tar sig in hos oss. Under sommartid är många av oss bortresta & vi vill uppmana samtliga att ha lite extra koll åt varandra. Skulle man uppmärksamma något misstänksamt, informera gärna grannar via facebookgruppen. Vid pågående brott, ring 112. Uppmanar även samtliga att hjälpas åt att ringa 11414 för att tipsa områdespolisen, detta med anledning av att flertalet medlemmar dagligen bevittnar drogförsäljning & spring i skogen. Ju fler som tipsar, desto mer blir polisen uppmärksammad & ökar närvaron i området.

För att undvika ovälkomna besök och vandalisering i vårt garage/källare ber vi alla medlemmar att vänta in garageporten tills den stängs vid in- och utpassering oavsett tid på dygnet. Styrelsen förväntar sig inte att någon medlem ska konfrontera en eventuell obehörig person i garaget ensam, men vi hoppas att genom att markera att vi väntar in porten så avskräcker vi obehöriga personer från att smita in.

Elkostnader (elbilsladdning)
Styrelsen vill flagga inför en trolig kommande höjning av kostnad för elbilsladdning. Föreningen har i flera år haft ett fördelaktigt bundet avtal som nu går ut. En ny förhandling pågår. Troligtvis kommer avtalet innebära en höjning av föreningens elkostnader. Elladdningen i garaget sker till självkostnadspris. Mer info om detta kommer när vi har ett nytt avtal.

Cykel- & barnvagnsrensning
I höst kommer det ske en ny lappning av samtliga cyklar, barnvagnar, etc i samtliga utrymmen. Detta kommer ske i september. Styrelsen kommer sätta lappar på samtliga saker och alla medlemmar kommer ha god på sig att kontrollera & ta bort de lappar som sitter på ens egna saker. De cyklar, barnvagnar, sparkcyklar, etc som har kvar lappar efter två månader kommer rensas ut. Först genom en anmälan till polisen, därefter skänkes eller slänges sakerna. Det finns redan ett antal lappade cyklar som styrelsen parkerat på den öppna cykelparkeringen i garaget. Dessa skall bort.

Ny styrelse och sommarledigt
Den nya styrelsen har under senaste tiden haft en del överlämning, från avgående till nya, och vi vill rikta ett stort tack för allt arbete de gjort för vår förening under året. Det börjar närma sig semester för många och vi vill därmed informera om att även styrelsen kommer att ta ledigt under kommande sommarveckor. Vi kommer endast att svara på, och hantera, akuta ärenden. Nästa styrelsemöte är bokat i slutet av augusti, där majoriteten(ej akuta) av inkomna ärenden/frågeställningar kommer hanteras.

Övrigt

  • Container kommer ställas upp i vårt område efter sommaren, mer info om detta när det närmar sig.

Nya styrelsen:
Bente Christensson - Aspirantgatan 5, vån 5, Styrelseledamot (NY)
Johan Gustavsson - Aspirantgatan 5, vån 4, Styrelseledamot (NY)
Julia Kobsa - Rustmästaregatan 11, vån 2, Styrelseledamot (NY)
Lejla Smajic - Rustmästaregatan 9, vån 2, Styrelseledamot (NY)
Erika Masson - Rustmästaregatan 9, vån 2, Ordförande
Rebin Karim - Aspirantgatan 5, vån 2, Suppleant (NY)
Kim Donder - Rustmästaregatan 9, vån 3, Suppleant
Mattias Strid - Aspirantgatan 5, vån 2, Suppleant
Moa Sandh - Rustmästaregatan 9, vån 1, Suppleant

Har ni några frågor eller tips på innehåll i informationsbrevet är ni välkomna att kontakta oss via mail: brfbellevueplan@gmail.com

Vi vill önska alla medlemmar en fortsatt trevlig sommar!

Med vänlig hälsning,

Styrelsen Brf Bellevueplan

www.brfbellevueplan.se